Snabblån

Snabblån
Snabblån är små lån som du kan få snabbt. SMS-lån är en typ av snabblån. Snabblån är menade att göra det möjligt för dig att få pengarna till ditt konto snabbt. Snabblån är dyra lån och skall bara användas om man absolut måste. Det är betydligt bättre att sätta av en mindre summa pengar till ett buffert kontot varje månad som man har att ta ifrån i de situationer man annars skulle behöva ta ett snabblån. Ett oanvänt kreditkort kan också vara ett billigare alternativ till snabblån.

Om du vill kunna få tillgång till pengar så snabbt som möjligt är det bra att kontakta en långivare och ansöka om en kredit som ligger och väntar på dig när du behöver den.

Snabblån är ett lån utan säkerhet

Snabblån kräver inte någon säkerhet men man måste ha en inkomst. Det finns ett flertal långivare som låter dig låna pengar även med relativt liten inkomst. Vissa långivare låter dig låna även om du har en betalningsanmärkning. Individer med betalningsanmärkningar eller mycket låg inkomst får dock räkna med att betala en högre ränta än vad personer med en mer ordnad ekonomi får betala.

Det är inte möjligt att använda sig av en medsökande när man ansöker om snabblån.

Det är väldigt viktigt att du försäkrar dig om att du har råd att betala de kommande räkningarna om du tar ett snabblån. Detta är speciellt viktigt om du tar ett Snabblån för att klara av dina reguljära utgifter. Om så är fallet riskerar du att hamna i en negativ spiral där din ekonomi försämras för var månad som går och där du till slut inte kan betala av på dina skulder i tid. Att inte betala av i tid kan vara mycket dyrt p.g.a. förseningsavgifter och andra extra kostnader.

Om du inte kan klara av dina vanliga månatliga utgifter utan ett snabblån så är det dags att sätta sig ner och ta en lång titt på din ekonomi. Vidta de åtgärder som behövs för att börja förbättra din ekonomi idag innan det är för sent.

Hög ränta

Det är som tidigare nämnt mycket dyrt att använda sig av snabblån. Detta beror på att snabblån är små lån med hög riskfaktor. Detta innebär att långivaren måste ta ut en hög ränta för att täcka sina kostnader och täcka eventuella förluster från låntagare som inte betalar av sina lån.

Exempel:

Du lånar 5000 kr över 3 månader.

  • Uppläggningsavgift: 350 kr
  • Aviavgift: 135 kr
  • Nominell ränta: 94%
  • Effektiv ränta: 321%
  • Räntekostnad: 818 kr
  • Totalt att återbetala: 6 303 kr
  • Kostnad för lånet: 1303 (6303-5000)

Detta exempel är baserat på långivaren Folkias prislista.

I detta exempel kan du se att det kostar dig hela 1303 kr att låna 5000 kr under 3 månader. Du betalar med andra ord hela 26% i ränta och avgifter under den mycket korta tid du lånade pengarna. Det är mycket lätt att se varför det är bättra att sätta av en liten buffert så att man har pengar när man behöver dem. Snabblån kan mycket snabbt bli en betungande utgift att betala för. Försök alltid att undvika att låna pengar genom snabblån.

Ett Bättre alternativ

Ett fåtal långivare låter dig ta snabblån som är räntefria förutsatt att du betalar av dem i tid. Dessa lån kan vara ett mycket bättre alternativ än andra typer av snabblån. Det finns mängder av alternativ för detta, och det enklaste är att vända dig till en webbsida som enkelt jämför olika långivare och deras villkor. En av dessa är www.lånapengar.com som snabbt och enkelt ger dig en bra överblick innan du bestämmer dig för långivare.

Räntefria lån

Det finns kreditbolag som erbjuder snabblån som är räntefria första gången du lånar. Du behöver alltså inte betala någon ränta på lånet. Detta är ett mycket förmånligt sätt för att kunna låna pengar snabbt, billigt och enkelt. Du bör dock vara noga med att läsa igenom alla villkor när du tar ett räntefritt snabblån eftersom det kan finnas regler om tillkommande räntor eller avgifter om du inte betalar tillbaka pengarna inom en viss tid. Det förekommer även att det tillkommer avgifter för lånet, såsom aviavgift för skickad räkning, uppläggningsavgift för att handlägga ditt lån samt ansökningsavgift för att hantera din ansökan (ovanlig).


Rekommenderade snabblån

Kreditbolag Cash Buddy
Lånebelopp 5 000 - 25 000 kr
Löptid 1 år - 5 år
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1 000 - 35 000 kr
Löptid Flexibel

Rekommenderade privatlån

Kreditbolag Advisa
Lånebelopp 3 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Kreditbolag AXO Finans
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år