Lån utan inkomst

Låna utan inkomst

Det kan vara svårt att hitta en långivare som är villig att ge dig ett lån om du inte har en fast inkomst. Om du inte har någon inkomst så är det mycket riskfyllt att låna ut pengar till dig. Hur skall du kunna betala tillbaka? De flesta företag väljer därför att inte ge dig något lån.

Många långivare kräver att du tjänar minst 10 000 kr i månaden, eller att du tjänade minst 100 000 kr förra året, för att du skall få låna pengar.  Om du tjänar mindre så ger de dig inte något lån.
Detta innebär dock inte att det är omöjligt att få ett lån om du saknar jobb och inkomst.

Innan du försöker få ett lån

Du bör alltid undvika att låna pengar om det inte är absolut nödvändigt. Detta är extra sant när du inte har något jobb eller någon inkomst. Att låna pengar kan kännas som ett frestande sätt att lösa dina problem. Att låna pengar är dock ofta bara en kortsiktig lösning som kan förvärra din situation över tid. Att låna kostar pengar i form av ränta och avgifter. Om du inte kan betala så riskerar du betalningsanmärkning som kan ha ytterligare negativ effekt på din framtid.

Försök om möjligt att lösa dina nuvarande problem utan att ta ett lån. Det ger dig en säkrare framtid.

Ett undantag från detta är om du ville låna pengar för att göra något som ökar din chans att få en inkomst inom en snar framtid. Ett exempel på detta kan t.ex. vara att gå en yrkesinriktad kurs. Om du gör det är det mycket viktigt att du undersöker om det verkligen finns jobb lediga inom nischen du vill utbilda dig inom, och om kursen kvalificerar dig för de jobb som finns, innan du ansöker om ett lån.

SMS-lån

SMS-lån (snabblån) är mycket dyra och skall undvikas om det inte rör sig om ett absolut nödfall. Denna typ av lån beaktar bara din inkomst och det är i princip omöjligt att få ett SMS-lån om du inte har någon inkomst alls. Det finns några företag som ger dig lån om du har väldigt låg inkomst. Om du har en liten eller ingen inkomst så är det stor risk att du får din ansökan avslagen hos flera långivare. Samtliga ansökningar registreras hos ett kreditupplysningsföretag och det största är Upplysningscentralen – UC. Genom att ansöka om SMS-lån utan UC där kreditupplysning görs hos annat upplysningsföretag, så minskar risken att du får dina ansökningar registrerade hos samma upplysningsföretag. På det viset löper du mindre risk att per automatik få din ansökan avslagen p.g.a för många upplysningar. Läs mer på: Smslånutanuc.se

Privatlån

Privatlån kräver normalt att du har en inkomst för att du skall få låna. Det finns dock ett sätt att få låna pengar även om du inte har någon inkomst. Detta är att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande som har en inkomst och en ordnad ekonomi. En medsökande är en person som går i god för dig och åtar sig ansvaret att betala av din skuld om du inte gör det. Att ha en medsökande är ett sort ansvar eftersom huruvida du sköter ditt lån kommer påverka deras ekonomi. Använd inte en medsökande om du inte är 100% säker på att du kan betala av din skuld i tid.

Om du blir ombedd att vara medsökande på någon ananas lån så rekommenderar vi normalt att du säger nej. Du måste alltid betänka risken att personen inte kommer betala i tid och att du blir skyldig att göra det.

Långivare ser normalt till din inkomst under föregående år när de behandlar din ansökan. Detta innebär att du ofta kan bli beviljad ett lån utan medsökande även om du för närvarande saknar inkomst förutsatt att du hade en inkomst föregående år.


Rekommenderade snabblån

Kreditbolag Cash Buddy
Lånebelopp 5 000 - 25 000 kr
Löptid 1 år - 5 år
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1 000 - 35 000 kr
Löptid Flexibel

Rekommenderade privatlån

Kreditbolag Advisa
Lånebelopp 3 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Kreditbolag AXO Finans
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år