Samla lån

Samla dina lån och spara pengar

Att samla sina lån i ett nytt stort lån är ett mycket bra sätt att sänka sina räntekostnader och sina månatliga kostnader. Man kan också eliminera faktureringsavgifter och andra avgifter som vissa långivare tar ut. Hur mycket du kan tjäna på att samla dina lån beror till stor del på vilka typer av skulder du har och hur mycket du betalar i ränta nu. Det är inte ovanligt att du kan sänka sin månadskostnad med 50% eller tom mer genom att samla dina lån.

Att det är så effektiv att samla sina lån beror på att det i princip alltid är billigare att låna mer pengar. En person som vill låna 100 000 kommer i princip alltid betala en lägre ränta än den som vill låna 10 000 kr. Detta beror på att långivaren måste tjäna pengar på varje transaktion och det kostar lika mycket att upprätta och bevaka ett lån om 100 000 kr som det gör att upprätta och bevaka ett lån om 10 000 kr. Alla långivare vill hellre låna ut 100 000 kr än de vill låna ut 10 000 kr.

Genom att låna en större summa blir du med andra ord en mer värdefull kund som får betala lägre ränta. Om du har dyra lån såsom små privatlån, snabblån, SMS lån eller konsumentkrediter så kan du tjäna mycket pengar på att samla dina låna i ett nytt större lån.

Hur gör man

Börja med att göra en lista över alla dina lån och hur mycket det skulle kosta att betala av dem idag. Slå ihop alla lån så att du får den totala summa du behöver för att betala av alla lån. Nu vet du hur mycket du måste låna för att samla dina lån. Det kan vara en bra ide att lägga till lite extra på summan ifall du glömde att beakta något när du gjorde listan. Om du är noggrann när du gör listan och kontaktar varje långivare för att få veta exakt hur mycket det kostar att lösa lånet så skall detta inte vara nödvändigt.

Nu när du vet hur mycket pengar du behöver så är det dags att välja vilket långivaren skall söka ditt nya lån hos. Använd en prisjämförelse för att se vilka långivare som erbjuder den summa du vill låna till bäst pris. Gör en lista över de 5 bästa långivarna du kan hitta. När du har gjort det är du redo att ansöka om ett lån hos ditt förstahandsval. Fyll i ansökan noggrant och var noga med att ange att lånet skall användas för att betala av dina andra lån. IE att du avser samla dina lån. Detta ökar dina chanser att få lånet beviljad eftersom långivaren kan se att du inte vill öka din skuld utan tvärtom minska dina månatliga betalningar och bördan av din skuldsättning.

Om ditt förstahandsval inte vill ge dig ett lån så är det dags att ansöka hos ditt andrahandsval osv. Om du har dålig kreditvärdighet kan det vara en bra att ansöka hos en långivare som är känd för att låna ut pengar till personer med dålig kredit. I denna situation kommer du dock få betala en högre ränta än vad som annars skulle vara fallet.

Kan man alltid samla sina lån

Nej. Det finns situationer när det kan vara mycket svårt att få det lån man behöver för att samla sina lån. Exempel på sådana situationer är om man inte har någon inkomst eller om man har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Det är ibland möjligt att få ett lån för att samla sina lån utan inkomst om man har någon som är villig att stå som medsökande.

Kan man alltid sänka sina kostnader

Nej. Man kan inte alltid sänka sina kostnader. De flesta kan sänka sina kostnader men en person som tidigare har haft en bra ekonomi och en bra inkomst men förlorat detta kan vara i en situation där de räntor hen fick när hen hade bra ekonomi är bättre än de hen kan få idag.


Rekommenderade snabblån

Kreditbolag Cash Buddy
Lånebelopp 5 000 - 25 000 kr
Löptid 1 år - 5 år
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1 000 - 35 000 kr
Löptid Flexibel

Rekommenderade privatlån

Kreditbolag Advisa
Lånebelopp 3 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Kreditbolag AXO Finans
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år