Det här är de bästa korten med alternativa godkännanden

Att bli godkänd för kreditkort även om du inte är kreditvärdig eller om du inte har någon kredit alls – kan vara en utmaning, eftersom det är den huvudsakliga metoden som utfärdare använder för att avgöra din kreditvärdighet.

Vissa utgivare analyserar dock andra uppgifter än kreditinformation i processen för att ansöka om ett helt nytt kreditkort, vilket gör det lättare för fler amerikaner att få kredit. Utifrån uppgifter som din inkomst eller dina besparingar samt dina regelbundna betalningsplaner kan de bedöma din förmåga att betala av skulder och använda kredit för att få ett kreditkort. Dessutom tittar de på annan finansiell information för att bedöma din kreditvärdighet.

Här är vad du behöver veta om att dessa kreditkort godkänns, hur du ansöker och hur du kan använda dem för att öka din kreditvärdighet på lång sikt:

Vad är ett alternativt godkännandeförfarande?

Kreditpoängen och kreditpoängen spelar en stor roll när det gäller att avgöra ditt godkännande vid köp av ett nytt kreditkort. Vissa kreditkortsutgivare erbjuder dock alternativ till godkännande för personer som håller på att bygga upp eller reparera sin kredit.

Det finns många alternativ till godkännande bland de framväxande kreditkortsföretagen tillsammans med processen för alternativt godkännande som gör det möjligt för dem att upptäcka användare med låg risk som kanske inte har fått chansen att bygga upp en kredit. Istället för förmåner med högt värde erbjuder dessa kort vanligtvis incitament för att bygga upp krediter för att hjälpa till att öka din poäng.

I de flesta situationer kommer långivaren ändå att göra en kreditupplysning om din poäng och kommer att använda alla kredituppgifter som du inkluderar tillsammans med annan finansiell information. Denna ytterligare information kommer från den information du lämnar om din bank när du ansöker om kredit och kan omfatta din inkomst för månaden, bankens transaktionshistorik eller historik över transaktioner, räkningar samt andra finansiella uppgifter.

Även med det öppnare godkännandeförfarandet är kreditkorten dock inte tillgängliga för alla. Det finns vissa villkor som du måste uppfylla, men de kan skilja sig åt beroende på kortet. Det är möjligt att du måste vara över 18 år med en inkomstkälla samt ha ett socialförsäkringsnummer, och du kommer förmodligen att behöva avslöja information om dina konsumtions- och månadsutgiftsvanor. Det är också möjligt att skada dina chanser att bli godkänd om du gör för många förfrågningar på kort tid eller om du har haft ett konkursförfarande tidigare. Gå igenom kreditkortsutgivarens krav innan du skickar in en ansökan, eller utforska möjligheterna att få ett förhandsgodkännande för att bedöma dina chanser att bli godkänd innan du skickar in ansökan.

Vem gynnas av kreditkort med alternativt godkännande?

Alternativa godkännandemetoder som använder finansiella uppgifter som inte ingår i ditt kreditbetyg kan vara fördelaktiga för dem som har liten eller ingen kredithistoria, eller dålig kreditvärdighet. I allmänhet är det bästa sättet att bygga upp kredit att använda krediter på ett ansvarsfullt sätt över tid. Alternativa godkännanden kan göra det lättare att få ett kreditkort – även om det är ett utan fördelar eller belöningar som du kan använda dig av för att bygga upp din kreditvärdighet.

När du har blivit godkänd ska du använda ditt kreditkort för att göra inköp som du kan betala tillbaka snabbt och fullt ut när kontot är på väg att betalas. Med tiden kommer det att göra det möjligt för dig att etablera en god betalningshistorik och öka kreditvärdigheten. När du har utvecklat solida kreditvanor som säkerställer att din kredit är i gott skick över tid och du har bättre chanser att bli godkänd för andra kreditkort som kan hjälpa dig att nå dina ekonomiska mål. Detta inkluderar belöningskreditkort eller APR-fria alternativ.


Rekommenderade snabblån

Kreditbolag DayPay
Lånebelopp 1 000 - 20 000 kr
Löptid 30 dagar - 5 år
Kreditbolag Ferratum
Lånebelopp 1 000 - 45 000 kr
Löptid Flexibel

Rekommenderade privatlån

Kreditbolag Bank Norwegian
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Kreditbolag Leasy
Lånebelopp 10 000 - 50 000 kr
Löptid 1 år - 6 år