Bill Gates hyllar Hans Rosling

Bill Gates, en av världens rikaste och mest inflytelserika människor har nyligen skickat en hyllningsgest till den svenske professorn Hans Rosling.

Hans Rosling, som mycket tragiskt avled i februari 2017, var professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet i Stockholm. Han var bland annat en av initiativtagarna Sverigesektionen i Läkare Utan Gränser år 1993. Men mest känd blev han, inte bara i Sverige utan över hela världen, för sitt oerhört pedagogiska och lättförståeliga sätt att förklara komplexa frågor och problem som rörde hela världen. År 2015, under galan ”Hela Sverige skramlar” genomförde Rosling en hyllad presentation och förklaring till kriget i Syrien och de då just påbörjade flyktingströmmarna till Europa och hur man ska hantera dem. Han är även ihågkommen en intervju i dansk TV när han läxade upp reportern rejält.

En av de många personer som såg upp till Hans Rosling och allt han gjorde är den amerikanske entreprenören och multimiljardären Bill Gates. Som en hyllning till Rosling, men även som ett sätt att föra hans goda ord vidare, har Gates beslutat att dela ut ett exemplar av Roslings bok ”Factfulness: Tio knep som hjälper dig att förstå världen” till alla studenter på en amerikansk skola. Boken skrev Hans tillsammans med sin son, Ola, och svärdottern Anna.

”Även om jag tycker att alla borde läsa den, så har den framför allt användbara insikter till de som tar steget från college och vidare till nästa fas i livet”, låter Bill Gates meddela på sin blogg.

På internet finns flera olika klipp där Roslings storhet visar sig, dessa rekommenderas starkt att titta på. Världen behöver fler människor som Hans Rosling.


Rekommenderade snabblån

Kreditbolag DayPay
Lånebelopp 1 000 - 20 000 kr
Löptid 30 dagar - 5 år
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 500 - 50 000 kr
Löptid 2 mån - 1 år

Rekommenderade privatlån

Kreditbolag Advisa
Lånebelopp 3 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Kreditbolag AXO Finans
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år