Att flytta sitt bolån – för bättre ränta

Bolån

Att flytta sitt bolån kanske låter som en trist och komplicerad historia. Men med dagens teknik, där i princip allting kan skötas snabbt och enkelt via datorn, är det lättare än du tror.

Här finns pengar att tjäna

För den som går i tankarna om att låta någon annan långivare ta över det befintliga bolån man har, kan det finnas stora pengar att tjäna. Eftersom kreditinstituten gärna vill ha nya kunder, med bevisat god betalningsförmåga, så kommer de med största sannolikhet att sänka räntan med några punkter om man skriver över sitt bolån till dem. Eftersom de flesta personer idag har relativt höga huslån, kommer alltså en sänkning med några punkter göra en stor skillnad för ekonomin.

En transparent process hos Skandia

Något som i regel gör folk ovilliga att flytta på det huslån, förutom att det känns som en komplicerad process, är det faktum att de tycker det känns jobbigt att behöva förhandla fram en lägre ränta. Om man flyttar över sitt bolån till Skandia så slipper man denna process, då de är helt transparenta med vad som krävs för att få rabatt på räntan och detta appliceras på alla kunder per automatik, vilket innebär att om man möter de krav som ställs för ränterabatt, så kommer man också att få detta automatiskt.

Snabb och smidig ansökan

En ansökning om flytt av bolån görs alltså snabbt och smidigt via hemsidan till det bolag dit man är intresserad av att göra flytten. Har man frågor eller funderingar, så finns det alltid en kundtjänst att kontakta och i vissa fall även en filial att besöka, beroende på vilket bolag man väljer.

Man får därefter snabbt besked om bolånet kan flyttas eller ej, ibland måste man först komplettera med vissa dokument, därefter signerar man sitt avtal och bolånet flyttas.


Rekommenderade snabblån

Kreditbolag DayPay
Lånebelopp 1 000 - 20 000 kr
Löptid 30 dagar - 5 år
Kreditbolag ViaConto
Lånebelopp 500 - 50 000 kr
Löptid 2 mån - 1 år

Rekommenderade privatlån

Kreditbolag Advisa
Lånebelopp 3 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år
Kreditbolag AXO Finans
Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 år - 15 år